تپانیاکی


تپانیاکی یکی از رستوران های زنجیره ای مشهور دنیا می باشد که در آسیای جنوب شرقی همانند مالزی طرفداران زیادی دارد. از آنجا که معمولا صرف غذا های آسیای جنوب شرقی و شرق برای مردم غرب و خاورمیانه از جمله ایرانیان کمی غریب و مشکل می باشد ولی با ابتکار و تغییراتی که این رستوران ژاپنی به خرج داده استفاده از منو و صرف غذا در این رستوران را برای همگان آسانتر و لذت بخش تر کرده، تا جایی که در ساعت های ناهار و شام ایرانی های زیادی را بر سر میزهای این رستوران می توان مشاهده کرد.



 

تپانیاکی یک سبک آشپزی ژاپنی می باشد که برای طبخ غذا از یک صفحه آهنی داغ استفاده می شود. کلمه Teppanyaki از ترکیب دو لغت Teppan به معنی ظرف / صفحه آهنی  و Yaki  که دارای سه معنی بریان شده، آب پز یا کبابی می باشد.
اولین رستوران تپانیاکی در سال 1945 به نام میسونو(Misono) تاسیس شد و به سرعت به عنوان رستوران های زنجیره ای در سرتاسر ژاپن به طبخ غذا به این سبک مشغول شد. رستوران میسونو پس از چندی ابتکاری را انجام داد که در منوی خود غداهای غربی را نیز به این سبک درست می کرد و علت آن توریست هایی بودند که به سبک غذای ژاپنی علاقه چندانی نداشتند ولی طریقه تهیه و سرو برای آنان جذاب بود.



 

در رستوران های کنونی تپانیاکی میز بزرگی وجود دارد که یک طرف آن مشتری می نشیند و طرف مقابل آشپز به سبک جالبی در مقابل چشمان مشتری غذا را می پزد. یکی دیگر از ابتکار های جالب این رستوران زنجیره ای در دنیا وفق دادن منوی غذا با ذائقه مردم آن کشور می باشد ولی در تمامی این رستوران ها از گوشت، مرغ، میگو، حلزون، شاه میگو، جوانه گندم، سیر، هویج و روغن سویا بصورت ثابت استفاده می شود در صورتی که در سبک ژاپنی تپانیاکی از رشته، هویج، گوشت و تمامی آبزیان به همراه سبزیجات معطر و روغن گیاهی، دریایی، حیوانی استفاده می شود.

در تمامی رستوران های تپانیاکی مشتری می تواند علاوه بر این مواد یک نوع غذای دیگر هم سفارش دهد که لوبیا، برنج، کدو، چیپس سیر منوی استاندارد و ثابت می باشد و سس مخصوص که با تمامی غذاها سرو می شود سس سویا است که سیاه رنگ و شور می باشد.